Dorpsondersteuner start in Fleringen

Laatste Nieuws

Dorpsondersteuner start in Fleringen

24 aug 2022

Als werkgroep met mekaar zijn we trots te kunnen zeggen dat we het eerste dorp in de gemeente Tubbergen zijn die een dorpsondersteuner heeft. De werkgroep is al een aantal jaar actief, heeft een vitale beweging op gang gebracht, maar mist daarin de professional die dit ondersteunt. Samen met de SWTD en de gemeente is hier vaak over gesproken. Ook zij zagen door de ervaringen in Saasveld, dat het een goede ontwikkeling zou zijn. Door de ondersteuning van WijzOud is een subsidie binnengehaald waarmee we naast de twee uur die vanuit SWTD(gemeente) is ingezet, nu 7 uur per week een dorpsondersteuner in Fleringen aanwezig kan zijn.
Fleringen wil één aanspreekpunt hebben, omdat de huidige situatie met betrekking tot zorg en welzijn aanbodgericht, versnipperd en ingewikkeld is. Fleringen houdt het graag simpel en dichtbij. Dan kun je samen met inwoners bouwen aan vitaliteit en samenredzaamheid. Met Mekaar heeft als doel om het voor de inwoners van Fleringen mogelijk te maken, om zo lang mogelijk zo gezond en zelfstandig in Fleringen te blijven wonen. Samen met de dorpsondersteuner denken we dat we preventief veel te kunnen betekenen voor inwoners. Samen zetten we de schouders eronder, zodat iedereen kan meedoen en zich prettig voelt in Fleringen.
Kennismaken met de dorpsondersteuner De werkgroep heeft samen met inwoners voor Silvia Zander gekozen als dorpsondersteuner. Er is bewust voor gekozen niet iemand uit Fleringen zelf te kiezen. Silvia komt uit Hengelo en heeft altijd al met mensen gewerkt. Ze luistert graag naar hun verhalen en is benieuwd naar de vragen die mensen hebben. Ze is bekend met het welzijnswerk, zorg  en heeft veel ervaring in het vrijwilligerswerk. Silvia is in dienst van de Stichting Welzijn Ouderen maar de werkgroep zal samen met Silvia invulling geven aan haar rol in Fleringen. Silvia gaat binnenkort senioren bezoeken om kennis te maken, verenigingen bezoeken en met professionals samenwerkings afspraken maken.
Wat doet de dorpsondersteuner De dorpsondersteuner is de eerste aanspreekpersoon voor alles op het gebied van zorg en welzijn. Inwoners kunnen met alle vragen bij haar terecht. Silvia zal de vrijwilligers ondersteunen waar nodig. Samen met de werkgroep kijkt Silvia welke vragen er leven en wat belangrijk is om in Fleringen op te pakken. Zij werkt ook samen met professionals zoals de fysiotherapeut , ergotherapeut, praktijkondersteuners van de huisartsen, en Erve Harmelink. Silvia zal ook contact zoeken met de de verenigingen. Samenwerken met inwoners is belangrijk, inwoners weten zelf wat ze belangrijk vinden om gelukkig ouder te worden.  
Mocht u Silvia Zander willen benaderen, dan kan dat via het volgende e-mailadres: silvia@fleringen.info.nl.