WijzOud zet zich in voor meer zeggenschap en regie van inwoners

Laatste Nieuws

WijzOud zet zich in voor meer zeggenschap en regie van inwoners

4 mei 2022

WijzOud is een stichting die staat voor een eigen verantwoordelijkheid van inwoners en professionals. Zij brengen een vitale beweging op gang waarbij inwoners zelf in regie zijn. Deze vitale beweging is een groot succes in Saasveld en Fleringen. Het programma wordt in vier gemeenten uitgevoerd, op meerdere plaatsen.
Het doel van het programma is dat inwoners, samen met één professional in de nabijheid, eigen regie voeren rondom thema’s van Zorg en Welzijn. Een professional is het bekende gezicht in een dorp, wijk of buurt die voor samenhang zorgt. De inwoners omarmen de visie van positieve gezondheid en handelen hiernaar. Zij hebben de vaardigheden van initiatief nemen en positief denken weten ze verbreden, de bewustwording is gegroeid en zo ook het vertrouwen in elkaar. Om de eigen invloed op positieve gezondheid te vergroten, is het van belang om uit te gaan van de meningen en ideeën van inwoners.
De dorpsondersteuner zorgt ervoor dat de meningen en ideeën van de inwoners tellen. Voor de inwoners is het goed om iemand als aanspreekpunt te hebben. De dorpsondersteuner staat klaar voor alle inwoners, zowel jong als oud. Het voeren van gesprekken, huisbezoeken en het samen organiseren van activiteiten in het dorp komt hierbij kijken.
Veel dorpen in Twente willen meer zeggenschap. Om zij daarbij te helpen, biedt WijzOud ondersteuning aan. Dit kan een dorpsondersteuner zijn, maar we sluiten vooral aan bij de meningen en ideeën van de inwoners zelf. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen via het nummer: 0546-706570 of een kijkje op de website www.wijzoud.nl. Wij komen graag met de inwoners van uw dorp in gesprek.
De vitale beweging wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.