Inspiratiecafé voor senioren.

Laatste Nieuws

Inspiratiecafé voor senioren.

3 sep 2019

Het maandelijkse inspiratiecafé biedt senioren en andere belangstellenden de mogelijkheid om allerlei thema’s die ons helpen gezond te blijven en prettig te leven met elkaar te bespreken. De thema’s worden door inwoners zelf ingebracht en georganiseerd,  WijzOud en Stayble helpen daarbij.


Het eerste thema gaat over hoe je je hersenen gezond houdt. We weten dat het belangrijk is te blijven bewegen, ook voor je hersenen. Waarom en hoe je je hersenen het beste kunt trainen daar waren Marian, Maria, Lia, Nel en Riet nieuwsgierig naar. In een korte uitleg vertelde Anky Loohuis, cognitieve fitness coach, dat als je op routine dingen blijft doen je hersenen niet uitgedaagd worden en dat is wel nodig. “Als je op de juiste manier beweegt”, vertelt Ankie Loohuis maak je een bepaald stofje aan in de hersenen. Door dat stofje -BDNF- ben je in staat nieuwe hersencellen en verbindingen tussen hersencellen aan te maken. Het helpt je hersenen ook te beschermen tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te ontspannen, ook hersenen hebben rust nodig. Ankie Loohuis kan tips en trics geven over hoe je dit kan doen. Als je je lichamelijk en geestelijk fitter voelt, heeft dit invloed op je dagelijkse bezigheden. Je kunt beter nadenken, plannen maken, oplossingen bedenken en je hebt meer energie. Ankie Loohuis zal een mini workshop, met veel informatie en oefeningen, geven tijdens het eerste inspiratiecafé. 


Het inspiratiecafé is altijd in de tweede week van de maand in ‘t Oale Roadhoes. 


De mini-workshop gezonde hersenen is op Dinsdag 10 september om 10.00 uur. U bent van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden. U betaalt uw eigen kopje koffie en voor de workshop betaalt u €2,50.

Informatie: WijzOud, Annette Kersten en Christien Geers 0546-706570