Werken vanuit de bedoeling

Laatste Nieuws

Werken vanuit de bedoeling

3 Jul 2020

Christien Geers


In eerdere werksituaties draaide het steeds meer om het organiseren en de organisatie waarin ik mij steeds verder van de bedoeling verwijderd voelde. De stap om mij meer bezig te houden met die bedoeling is door het ontwikkelen van WijzOud echt gaan voelen.

Een van de waarden waar WijzOud op gestoeld is het in Co Creatie met senioren, opzetten van programma's, interventies en dat betekent dus heel concreet luisteren, ervaren en met mensen als partner op gelijkwaardige basis werken vanuit de bedoeling.


Wat doet er echt toe en wat is helpend om echt van toegevoegde waarde te zijn voor de betreffende persoon en vooral ook wat kan de persoon zelf aan invloed aanwenden om zichzelf gelukkig te voelen, welke vaardigheden kan degene daarbij inzetten….eigenlijk heel simpel/eenvoudig en daar hou ik van en maakt het dat ik erg blij ben met het project  “de Vitale Beweging”


De anekdote van de 93 jarige mevrouw uit Markelo “Ak de vief woorden van heb verstoan, is het veul mer ik was der mooi bie” illustreert voor mij dat ze de bijeenkomst heeft ervaren als waardevol en dat is de bedoeling.


Veel geleerd om mezelf als middel in de rol van coach in te zetten maar ook veel geleerd door met verschillende samenwerkings partners dus ook vanuit verschillende perspectieven te kijken naar die Bedoeling en de Visie op wat is nodig om te komen van de verzorgingsstaat naar de participatie maatschappij 


De verandering die het vraagt bij gedrag van inwoners en hoe de context (welzijns/zorgorganisaties maar ook lokale overheid) hierbij ondersteunend moet zijn, dus ook andere dingen vraagt van de organisatie en de professional.


Zeer boeiende materie met schuurplekken...