Ik raad het iedereen aan !

Laatste Nieuws

Ik raad het iedereen aan !

24 dec 2018

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven

In eerste instantie was ik niet van plan me op te geven voor deze cursus voor senioren die gaat over wat je zoal moet weten om vallen te voorkomen! Toch ben ik gegaan omdat ik heel graag nog zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven wonen.
Gelukkig dachten meerdere ouderen in Saasveld er net zo over, want op 6 dinsdagen ’s morgens van 10 – 11 uur werd in een volle Hofkamer onder het genot van een kopje koffie over en weer met dames van verschillende instanties van gedachten gewisseld over diverse onderwerpen zoals: medicatie, valrisico, ogen/schoeisel, bewegen (lichte gymoefeningen), veilig wonen en hulpmiddelen. Het koffietijdprogramma is mogelijk gemaakt door de gemeente Dinkelland, Fonds Nuts Ohra, Zorg veur mekaar en WijzOud in samenwerking met Krachtergo (ergotherapeute) en Nusmeijer (fysiotherapeute).
Achteraf waren het gezellige bijeenkomsten met veel nuttige informatie en tips vooral gericht op het zelfstandig blijven wonen. Deze cursus, gebracht als een soort koffietijdprogramma, is een echte aanrader en bovendien ook nog gratis!
Het vervolg op “Zet de stap” is de valpreventiecursus waarin wordt gewerkt aan balans en spierkracht. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn kunnen zich hiervoor nog opgeven bij fysiotherapiepraktijk Nusmeijer.

Susan Wulferink Saasveld