Onderzoek koffietijdprogramma over valpreventie

Laatste Nieuws

Onderzoek koffietijdprogramma over valpreventie

6 aug 2018

De twee deelnemers die zich hiervan bewust zijn geworden, hebben een verhoogd valrisico en doen mee aan het vervolgprogramma die aangeboden word. Aanbeveling van Lianne is om te kijken of we de gedragsverandering meer kunnen beïnvloeden door de interventies te koppelen aan het gedragsveranderingsmodel van Verhulst, van der Burgt & Poelgeest, 2008. Lianne is  fysiotherapie student aan het Saxion in Enschede en heeft in Albergen onderzoek gedaan naar het effect van het koffietijdprogramma op de bewustwording van senioren op valrisico. Van de 30 senioren hebben 12 senioren risico op vallen. Zij heeft middels interviews onderzocht of senioren zich meer bewust zijn geworden van de factoren die van invloed zijn op vallen. Na de zes bijeenkomsten lijken twee van de zeven (28.2%) onderzochte deelnemers zich bewust van de valrisico’s. De andere vijf lijken deze fase niet bereikt te hebben ten aanzien van valpreventie.