Smullen in ‘t Eschhoes in Vasse

Laatste Nieuws

Smullen in ‘t Eschhoes in Vasse

30 mei 2018

Het was gezellig en vooral ook leerzaam en lekker was de reactie van de deelnemers van het koffietijdprogramma over gezonde voeding en samen koken en eten op 30 mei. Het koffietijdprogramma Ett’n wat de pot schaft werd georganiseerd door WijzOud, Gezond&Fit en de Dorpshuiskamer Vasse. Toen de koffietijdtune klonk was er koffie met de keuze uit 4 soorten koeken. Wat was nu de gezondste koek? Dat is wat Margret Eppink, voedingscoach van Gezond&Fit, als eerste vroeg aan de 22 gasten. We kwamen tot de conclusie dat suiker echt verslavend is. Je wil nog meer zoete koek, maar de havermout-ontbijtkoek gemaakt met honing was zeker zo lekker en veel gezonder.

Tijdens de kwis woa en niet woa werden flink wat lastige vragen gesteld. Wat is gezonder ontbijtkoek of krentenbrood? Velen dachten ontbijtkoek maar dat is niet zo krentenbrood is gezonder.

Vervolgens gingen we samen aan de slag. Sommigen maakten soepgroenten schoon of sneden asperges , anderen waren met de aardbeien bezig en er werd griesmeel gemaakt. Wat velen niet wisten is dat er vanille en gewone griesmeel bestaat en gemaakt met verse melk, zijn ze beiden even lekker. Ook werd samen met Margret een voedingsdaglijst en een vragenlijst ingevuld over het eet en leefpatroon. Daar gaan we volgende keer verder op door. Zo komen we steeds meer te weten hoe het eetpatroon aangepast kan worden aan veranderende behoeften wanneer je ouder wordt. En toen was er heerlijke aspergesoep en groentensoep. Alle lof voor Agnes Scholten Linde en Ria Braakhuis. Ook het toetje ging schoon op. Nog wat prijsjes verloot en tevreden gingen we weer op huis aan.

Er komt gelukkig nog een volgende keer: 27 juni om 10.00 uur en alle jonge oale leu zijn welkom in ‘t Eschhoes.